A ganaj volt a legfinomabb!
Úgy készítettem, hogy két félgömbben sütöttem meg a piskótát. Egy kanállal kivágtam a közepét, hogy kb 1.5 centi vastag fala maradt. Mindkét félbe beletöltöttem az erdeigyümölcsös túrókrémet majd megdermesztettem, végül összeragasztottam. Csokit olvasztottam bekentem vele a gömb egyik felét. Nem baj ha nem egyenletes! Egy nagy mély tálba darált kekszet töltöttem és a csokis felével beletettem, ekkor becsokiztam a másik felét is és rászórtam még vastagon kekszmorzsát. Nagyon finom csokis kérge lett így a tortának.
Tálalásnál a kivájt csokis piskótát kekszmorzsával egy tányérra morzsoltam, megszórtam kakaóporral erre helyeztem rá a gömböt amit szintén kicsit megszitáltam kakaóval.
A másik kivájt félgömböt mégegyszer kivájtam, töltöttem krémmel majd burkoltam. Ez lett a bogár. Mivel félig a levegőben kell, hog ylógjon, ezért az aljára kivágtam egy méretben megfelelő kartont amit szintén burkoltam, ez merevítette a minitortát. A lábakat virágdrótra formáztam majd a bogár testébe szúrtam, végül a gömbre helyeztem mintha túrná.
ennyi
Sajnos már eléggé sötétedett mire elkészültem ezért a fotók nem lettek valami jók. Bandikám pedig reklamált, hogy ő egy katicát is rendelt ezért gyorsan még azt is gyúrtam neki a torta tetejére.
Szenzációs, mint a másik bogaras torta! jó, hogy van kép a felvágott tortáról.
VálaszTörlésHmmm....rögtön megkívántam! :-)
VálaszTörlésIszonyatosan jó lett!
Köszönöm lányok! A bogár is töltve van! :) De arról nem készült fotó.
VálaszTörlés