2010. december 20., hétfő
hópehely-mézes tutorial
Így készül az ablakos csipkés vagy hópehely mézes.
Előző nap begyúrt mézes tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk (2-3 mili)
A képen látható vagy hasonló szaggatóval szaggatunk pár alapformát.
A közepüket egy kicsi szaggatóval kiszúrjuk....
..a kieső darabokat a sarkokhoz ragasztjuk tojással.
...tovább díszíthetjük cukorgyönggyel. Itt akár abba is hagyhatjuk a munkát mert így is nagyon mutatósak lesznek süteményeink (nálunk egyik évben csak ilyen pelyhek voltak a fán), de ha további izgalmakra vágyunk akkor...
A kicsi lukakat szívószállal készíthetjük legegyszerűbben.
Töltetlen színes cukorkákat porrá törünk. Lehet egy vagy több szín is.
A lukakra púposan felpakoljuk és így toljuk a sütőbe...
A tészta alá tegyünk sütőfóliát (ez egy teflonos lap) vagy alufóliát, különben leragad a tepsire.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szépek lettek! Ezt a technikát én is szeretem, nagyon látványos.
VálaszTörlés