2010. december 20., hétfő

hópehely-mézes tutorial



Így készül az ablakos csipkés vagy hópehely mézes.

Előző nap begyúrt mézes tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk (2-3 mili)
A képen látható vagy hasonló szaggatóval szaggatunk pár alapformát.





A közepüket egy kicsi szaggatóval kiszúrjuk....



..a kieső darabokat a sarkokhoz ragasztjuk tojással.



...tovább díszíthetjük cukorgyönggyel. Itt akár abba is hagyhatjuk a munkát mert így is nagyon mutatósak lesznek süteményeink (nálunk egyik évben csak ilyen pelyhek voltak a fán), de ha további izgalmakra vágyunk akkor...



A kicsi lukakat szívószállal készíthetjük legegyszerűbben.



Töltetlen színes cukorkákat porrá törünk. Lehet egy vagy több szín is.


A lukakra púposan felpakoljuk és így toljuk a sütőbe...
A tészta alá tegyünk sütőfóliát (ez egy teflonos lap) vagy alufóliát, különben leragad a tepsire.










1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek! Ezt a technikát én is szeretem, nagyon látványos.

    VálaszTörlés