2013. május 4., szombat

Bandi bogaras tortája itthonra

Ez bizony egy ganajtúró!

A ganaj volt a legfinomabb!
Úgy készítettem, hogy két félgömbben sütöttem meg a piskótát. Egy kanállal kivágtam a közepét, hogy kb 1.5 centi vastag fala maradt. Mindkét félbe beletöltöttem az erdeigyümölcsös túrókrémet majd megdermesztettem, végül összeragasztottam. Csokit olvasztottam bekentem vele a gömb egyik felét. Nem baj ha nem egyenletes! Egy nagy mély tálba darált kekszet töltöttem és  a csokis felével beletettem, ekkor becsokiztam  a másik felét is és rászórtam még vastagon kekszmorzsát. Nagyon finom csokis kérge lett így a tortának.
Tálalásnál a kivájt csokis piskótát kekszmorzsával egy tányérra morzsoltam, megszórtam kakaóporral erre helyeztem rá a gömböt amit szintén kicsit megszitáltam kakaóval.
A másik kivájt félgömböt mégegyszer kivájtam, töltöttem krémmel majd burkoltam. Ez lett a bogár. Mivel félig a levegőben kell, hog ylógjon, ezért az aljára kivágtam egy méretben megfelelő kartont amit szintén burkoltam, ez merevítette a minitortát. A lábakat virágdrótra formáztam majd a bogár testébe szúrtam, végül a gömbre helyeztem mintha túrná.

ennyi









Sajnos már eléggé sötétedett mire elkészültem ezért a fotók nem lettek valami jók. Bandikám pedig reklamált, hogy ő egy katicát is rendelt ezért gyorsan még azt is gyúrtam neki a torta tetejére.

3 megjegyzés:

  1. Szenzációs, mint a másik bogaras torta! jó, hogy van kép a felvágott tortáról.

    VálaszTörlés
  2. Hmmm....rögtön megkívántam! :-)
    Iszonyatosan jó lett!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok! A bogár is töltve van! :) De arról nem készült fotó.

    VálaszTörlés