2013. november 2., szombat

Keresztmamámnak

Kedves keresztmamának már régóta tervezem, hogy sütök tortát. Sok tervem volt... de most szerettem volna erre  a jeles alkalomra egy igazán elegáns darabot készíteni.
A sütés közben azt hittem, hogy feladom, nem tudom mi lehetett a baj, de háromszor álltam neki megsütni és tulajdonképpen egy sem lett tökéletes. A költözés óta új a sütőm lehet csak ki kell tapasztalni, Se a légkeveréssel se anélkül nem sült rendesen. Feljött de összeesett, volt olyan is amit ki kellett dobnom, de végül három adagból összeszedtem egy tortára való piskótát nagy nehezen.

Amúgy narancs torta.
A krém szerintem nagyon finom lett.
Két narancs héját lereszeltem, kifacsartam, majd még kb 2 deci 100% narancslével, feltettem főni benne két apróra szelt répát és egy birsalmát, tettem hozzá egy kis szegfűszeget, fahéjat. Mikor megfőtt, botmixerrel homogenizáltam, és beleolvasztottam egy deci narancslében elkevert fél zacskó zselatint. Két deci narancslében feloldottam két pudingport, tettem bele barna cukrot és besűrítettem a masszát. Itt lehet bele olvasztani egy kis fehér csokit is de nekem kimaradt. Mikor kihűlt elkevertem felvert tejszínnel.

A piskóta csokis és sima vegyesen.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése